SEP

Amb aquest programa d’intercanvi tindràs l’oportunitat d’aprendre com és el sector farmacèutic a altres països, alhora que coneixes estudiants de farmàcia d’arreu del món!

El SEP és un programa d’intercanvi internacional d’estudiants que proposa l’IPSF (International Pharmaceutical Students’ Federation). Durant l’intercanvi, els participants poden compartir i desenvolupar coneixement i habilitats farmacèutiques. A més a més, representa una gran ocasió per conèixer  noves cultures, gastronomies i llengües. També fas amistats noves que, fins i tot, poden ser de tipus networking en un futur. En global, és una experiència única i enriquidora que afavoreix el creixement personal de l’estudiant.

A la pàgina web de la IPSF (https://www.ipsf.org/countries) es poden consultar tots els països amb associacions participants, així com la informació sobre l’associació i les valoracions de participants anteriors.

SEP AMB L’AEF-UB

L’associació de la Facultat de Farmàcia (UB) compta amb participació directa organitzant anualment el SEP de la manera següent:

D’una banda, selecciona al voltant de vint persones de la nostra facultat per a què puguin anar a fer pràctiques arreu del món en oficina de farmàcia, farmàcia comunitària, farmàcia hospitalària o indústria i recerca.

D’altra banda, a Barcelona en el mes de juliol acull entre quinze i vint estudiants estrangers d’entre totes les sol·licituds internacionals que arriben i assegura que realitzin pràctiques a recerca a la universitat o a farmàcies comunitàries. On els toca aprenen la manera de treballar del país, amb l’afegit de practicar l’anglès o l’espanyol.

També se’ls busca l’allotjament i se’ls organitzen activitats i sortides tant culturals com d’oci. Això inclou tours pel centre, excursions a pobles de Catalunya, visites a laboratoris…

L’AEF-UB és les associacions amb millor valoració de tot el món, amb una puntuació de 81,6% en valoracions positives i recomanacions.

INFORMACIÓ PER ALS INCOMINGS

–       Requisits per aplicar: cal saber parlar anglès. L’espanyol és un extra a tenir en compte, així com el català. No hi ha altres requeriments.

–       Quan: durant el mes de juliol

–       Número de places: 15

–       Procés de selecció: es basa en el CV i la carta de motivació.

–       Àrees disponibles: farmàcia comunitària i recerca a la facultat.

–       Allotjament: els estudiants compartiran apartaments o, si ho prefereixen, poden buscar un altre allotjament. Cal tenir en compte que Barcelona és força cara, uns 450 euros/mes.

–       Permís de treball i Visa: per fer pràctiques en recerca, la Facultat de Farmàcia ha de firmar un acord de col·laboració acadèmica. A més, l’estudiant haurà de contractar una assegurança mèdica.

Per contractar l’assegurança, responsabilitat civil  i l’assegurança de repatriació, es pot anar a la web http://www.assistance-etudiants.com/en/page/globe. També es recomana que els estudiants portin la Tarjeta Juvenil Europea (European Youth Card), sobre la qual es poden informar a https://www.eyca.org/

INFORMACIÓ PER ALS OUTGOINGS

–       Requisits per aplicar: cal saber parlar anglès.

–       Quan: durant l’estiu, però habitualment es du a terme entre maig i setembre. Pot durar des de dues setmanes fins a tres mesos, amb un mínim de quaranta hores de feina.

–       Número de places: 20

–       Procés de selecció: es basa en el CV, la motivació i el resultat de l’examen  d’anglès.

–       Àrees disponibles:

o  Farmàcia comunitària

o  Farmàcia hospitalària

o  Farmàcia clínica

o  Majorista farmacèutic

o  Indústria farmacèutica

o  Recerca a la universitat

o  Agències de salut privades o del Govern

–       Allotjament: els amfitrions, addicionalment, poden proporcionar habitació, vol i/o diners per ajudar a l’”aplicant”. Les característiques logístiques depenen de cada destinació i es valora cada cas particular per separat.

–       Permís de treball i Visa: cada país tindrà el seus propis convenis amb les organitzacions que proporcionen la formació professional i cal ajustar-se a les necessitats de cadascú. El visat i demés permisos cal que els mateixos participants els sol·licitin pel seu compte, però sempre seran recolzats per l’equip de l’AEF-UB en tot el que sigui possible.