SUÈCIA

UPPSALA

Nom i CognomRubén Pareja
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Uppsala (Suècia)
UniversitatUppsala Universitet
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesVaig convalidar-me el TFG, les optatives i Farmacologia i Toxicologia R+D+I (en total 30 crèdits). Tot plegat per poder fer allà la Master Thesis.
Descripció de l’experiènciaAllotjament: La universitat t’ofereix allotjament a les diverses residències de la ciutat. És una ciutat molt universitària. El preu mitjà de les residències és de 350€ mensuals, tot i que els preus varien un mica entre residències.

Preus: Suècia, com tota Escandinàvia, és certament car, tot i que és una mica menys car que Noruega o Dinamarca. Això inclou el menjar, el transport i l’allotjament. Primer cal tenir en ment que la moneda és la Corona Sueca i això cal tenir-ho en ment a l’hora de fer la conversió amb Euros.

El menjar és certament car, però hi ha alguns supermercats de la cadena ICA amb bones ofertes en comparació als preus d’allà en condicions normals. També hi ha una altra cadena, Willys, amb bons preus. No obstant, sortir a menjar a un restaurant és encara molt més car (fins i tot els llocs de fast food com Max, una cadena sueca, són més cars del que un imagina).

El transport és car. No obstant, Uppsala és una ciutat relativament petita i la majoria de gent utilitza bicicleta durant els mesos d’estiu. Si t’agrada agafar la bicicleta, recomano molt comprar una bici de 2a mà i vendre-la quan marxis. Sobre l’ús de la bicicleta quan el temps comença a empitjorar, això dependrà de tu. Jo vaig comprar una bici de 2a mà amb uns bons neumàtics que anaven bé en la neu i vaig utilitzar la bici durant l’estiu i fins i tot la tardor i l’hivern. (Cal anar amb precaució igualment quan comença a gelar i a nevar, cadascú decideix què fer). Si prefereixe’s utilitzar l’autobus, hi ha abonaments mensuals per 45/50€ aprox si no recordo malament. Per anar a Estocolm, es pot agafar tren (uns 10€/anada i dura 35 minuts) o Flixbus (pot arribar a costar 3€ però el trajecte dura més d’1 hora i 30 minuts).
Recomanacions extraViatges: Recomano moltíssim anar a la Lapònia sueca a l’hivern (nord de Suècia, al cercle polar àrtic). És un viatge únic en la neu, un autèntic must i una oportunitat de veure les aurores boreals. També recomano viatjar per Suècia, especialment Göteborg (la 2a ciutat de Suècia després d’Estocolm) i també passar un cap de setmana a una cabana típica a alguna regió natural. Altres llocs d’Escandinàvia molt recomanables són Copenhague (Dinamarca), Helsinki (Finlàndia) i si es pot Noruega (encara que els preus són molt alts). També és recomanable agafar algun ferry per anar a diversos països del Bàltic com Estònia, Lituània o Letònia. Els preus dels ferrys són molt barats i allà tot és molt barat (i és en €). Si hi ha temps d’organitzar-se, es pot anar a Rússia en ferry, però cal demanar visat i és més complex.
Contacte697337742
ruben.pareja.tello@gmail.com
Nom i CognomNeus Mas Bauzá
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Uppsala (Suècia)
UniversitatUppsala Universitet
Any acadèmic2018-2019
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesOptatives i TFG per fer fer allà un Degree Project + Basic Swedish
Descripció de l’experiènciaUppsala és una bonica ciutat universitària situada a 1 hora d’Estocolm. Està plena de vida i ambient estudiantil. Allontjament: la universitat proporciona allotjament (Housing office). En el meu cas, vaig quedar-me a Flogsta. No és la més bonica ni la més cèntrica, però és allà on es queden la majoria d’estudiants internacionals i és perfecte per conèixer gent. Estil de vida: la vida a Suècia no és barata (supermercat, alcohol, transport). Tot i així, són uns mesos que valen la pena. La majoria de gent compra una bicicleta de segona ma al començar el curs i així es desplaça per la ciutat. Connexió amb Barcelona: de la Central Station de Uppsala hi ha busos directes a Arlanda (aeroport de Estocolm), on hi ha vols diaris a Barcelona i Mallorca. BMC (Biomedical center) – Degree project al departament de Microbiologia. Assistència diària al laboratori, redacció d’un projecte escrit i defensa oral. Molt bona experiència amb el professorat i els companys de laboratori (3 noies sueques i una altra estudiant d’erasmus, britànica). Social: Uppsala és una ciutat universitària plena de vida. Existeixen 13 “nations”, imprescindible apuntar-se al començar el curs. Et permeten conèixer molta gent de diferents nacionalitats, restaurants i bars a preu d’estudiants, pubs, discoteques, llibreries, descomptes d’estudiants, etc. Festes: cada dia de la setmana hi ha una Nation oberta (dimarts Snerikes, dimecres Varmlands, divendres Stockholm o BJ). L’horari de les festes és diferent: obren sobre les 18-19 i tanquen a les 1h (si és un dia festiu potser 2-3h). OPINIÓ PERSONAL: no hi ha millor destí per fer l’erasmus. La ciutat és preciosa, molta vida jove, la societat sueca és molt agradable, moltes facilitats per conèixer gent, etc. Però sobretot, és tracta d’una de les millors universitats del món, on s’aprèn moltíssim. Per tant, tenir en compte que t’exigeix un nivell de dedicació i implicació alt.
Recomanacions extraVIATGES: creuers de cap de setmana pel mar baltic (Tallin, Riga, Helsinki), capitals escandinaves (Estocolm, Oslo, Copenhague), Norreda Torp (cabanyes per estudiants de la universitat, a bon preu properes a un llac). IMPRESCINDIBLE: viatge a LAPLAND (millor viatge de la meva vida). Recomanació: apuntar-se al principi, tot i que no es conegui ningú (ja coneixeràs algú) perquè solen acabar-se les places. MENJAR típic: FIKA (Kanelbullars) Festes típiques: Gasks. Recomanació: apuntar-se a la primera International Gask
Contacte620036572
neus.masb@gmail.com
@neeusmas (Instagram)
Nom i CognomLaura Mercadé Giribet
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Uppsala (Suècia)
UniversitatUppsala Universitet
Any acadèmic2016-2017
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesTot el 1r quatri menys Sanitat, i el TFG
Descripció de l’experiènciaContacteu-me!
Recomanacions extraÍdem!
Contactelaumer3@hotmail.com
@lauramercade (Instagram)

GÖTEBORG

Nom i CognomClàudia Marin
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Göteborg (suecia)
UniversitatGöteborg university
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestreMaster thesis (1r semestre del que seria sise)
Assignatures convalidadesMaster thesis
Descripció de l’experiènciaMolt dificil trobar allotjament i generalment car, vols bcn-got molt barats i facil de trobar, bones connexions amb bus amb altres ciutats, gran vida universitaris amb molt bones festes (millor les activitats de la propia universitat que les de l’esn), moltes facilitats per estudiants de fora. L’aigua es gratis sempre inclus de festa
Recomanacions extraAnar amb tren a laponia sueca no pot fallar i visitar el llac. Hi ha un lloc de pasta baratissim i bonissim que es diu Buonno pasta bar
Contacte697654859
Nom i CognomAnna Desoi Artús
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Göteborg (suecia)
UniversitatSahlgrenska Akademy
Any acadèmic2018-2019
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesTfg, obligatòries 5è, optatives
Descripció de l’experiènciaLa vida dels països nòrdics és completament diferent a la que tenim. Si et crida l’atenció el nord, ho recomano 100%. Tot i aixo, tot és bastant més car. La connexió amb bcn està bastant bé tot i no havent-hi vols diaris ni molts horaris diferents. L’aeroport estava a prop de la ciutat. L’allotjament és car i de difícil acces, tot i que la universitat facilita places en algunes residencies.
Recomanacions extraGotemburg està molt ben situada per viatjar ja que està a la mateixa distància de Dinamarca, noruega i Estocolm. A part hi ha creuers organizats pel mar bàltic podent arribar a Russia (st.petersburg) i a estona, letonia, Lituania.
Contacteannadesoi12@gmail.com
@annadesoi (Instagram)