POLÒNIA

GDANSK

Nom i CognomJúlia Fos
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Gdańsk (Polònia)
UniversitatPolitechnika Gdanska (GUT)
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesTFG, optatives i Farmacologia I Toxicologia en R+I+D
Descripció de l’experiènciaAllotjament millor a Sopot (on hi ha festa) i està prou bé de preu, tot i que es més car que les resis.
Els preus són més baixos que a Barcelona.
Les connexions de transport son molt dolentes, només hi ha vols directes d’abril a octubre.
Jo vaig estar en un laboratori, així que no vaig fer classes, però pel que m’han dit no són gaire durs amb la gent d’erasmus.
ESN, festes i l’ambient universitari son un 10.
Recomanacions extraDes d’allà es pot viatjar per tot el centre d’EuroPA a bon preu.
Menjar típic: Pierogis i pepinillos
Beguda: cervesa i soplica (vodka de diferents gustos)
Contacte@juliafos97 (Instagram)
Nom i CognomArnau Masanés
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Gdańsk (Polònia)
UniversitatPolitechnika Gdanska (GUT)
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesOptatives, TFG i Farmaco i Toxico RDI
Descripció de l’experiènciaÉs tot molt barat. No hi ha connexió directe des de Barcelona. Només es pot fer Master thesis allà (Treball de laboratori i escriure la thesis). Moltes festes i bon ambient.
Recomanacions extraViatjar per tot Polònia en tren és mollt barat i els preus dels vols a Noruega o Suècia també.
Contacte628200905
@arnaumasanes (Instagram)
Nom i CognomNúria Mateu
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Gdańsk (Polònia)
UniversitatPolitechnika Gdanska (GUT)
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesEm vaig convalidar Farmaacologia i Toxiacologia en R+D+I, 18 crèdits optatius i el TFG per fer allà la Master Thesis (30 crèdits en total)
Descripció de l’experiènciaEls preus són MOLT baixos, Polònia en general és molt barata sí que al llarg de l’estada ens vam adonar que potser hi ha ciutats que són més barates que Gdansk però tot i això és molt barat. Això fa que les festes siguin lo millor ja que sempre hi pot haver-hi copeo a algun lloc i després a la discoteca pots seguir la festa consumint allà mateix ja que els preus són molt baixos (surts 2-3 nits per setmana). Pel que fa a l’allotjament jo vaig compartir pis amb 2 companys de la universitat (farmàcia) ja que sempre és l’opció més fàcil per buscar pis i les residències tenen molt mala fama (habitacions de 2 compartides i minúscules, lavabos de 15 persones per compartir i cuina el mateix). Nosaltres vam triar un pis a Sopot, el poble del costat (tens la uni a uns 20 min amb transport públic) i és on hi ha més festa i acabes sortint cada nit, per tant, t’estalvies pagar taxis a les nits. El transport públic és molt barat i hi ha descomptes amb el carnet d’estudiant (ha de ser ESTUDIANT DE POLÒNIA) i a més, hi ha una aplicació a l’estil Uber que s’anomena Bolt que és molt molt barata (és molt bon recurs per anar de l’aeroport a la ciutat). La conexió amb BCN no és massa bona depèn de l’època. Al setembre hi ha vols directes des de Reus i BCN (tenint en compte que els horaris eren bastant dolents) fins a Gdansk però no n’hi ha totes les temporades ja que, per exemple, per Nadal nosaltres vam optar per sortir des de Varsòvia i vam volar cap a BCN i a la tornada fèiem escala. A la uni la veritat és que t’ingoren una mica però fer la Master Thesis allà no porta massa feina. Jo vaig fer-la al departament de microbiologia i anava al laboratori uns 3-4 dies a la setmana i feia unes 3-4h al matí, les tardes sempre lliures. La veritat és que jo vaig tenir una noia que em va ajudar molt sempre al departament i em va anar força bé i al final et posen bona nota que és el més important (5/5). A part, em van donar moltes facilitats per poder saltar-me els divendres o els dilluns si volia fer viatges o em venien a veure alguns amics. L’únic “inconvenient” és que a Polònia es parla molt polonès i no tothom sap anglès, així que a vegades és una mica complicat comunicar-te amb la gent i no acabes millorant l’idioma tampoc. A més a més, hi ha molt espanyols. Teníem un grup de WhatsApp i èrem unes 200 persones. Per tant, realment és difícil millorar l’anglès. Tot i això, a la Universitat mai va haver-hi cap problema amb l’idioma. Les dos primeres setmanes l’ESN organitza festes i coses cada dia. Recomano 200% anar-hi per poder fer amics i conèixer gent nova i a més, t’ho passes molt bé! A part són dies que es pot aprofitar perquè comencen abans de les classes. Així que a l’hora d’agafar els vols per anar cap allà recomano mirar quan comença la Orientation Week.
Recomanacions extraLa beguda per excel·lència a Polònia és el Vodka i en concret, el Vodka ab gustos que s’anomena Soplica i s’ha de provar sí o sí (el d’avellana és el meu preferit). Pel que fa a plats, el més famós són les sopes (Zurek en concret) i els Pieroguis (són com empanadilles amb coses variades a dins). Cap misteri però bé, s’ha de provar. Pel que fa als locals típics, sense cap mena de dubte: Kongo (dimecres) i TAN (dijous). Són els dos pubs que hi ha a Sopot on s’hi ha d’anar sí o sí.

Jo, si l’estada només és d’un quadrimestre recomano viatjar molt per descobrir el país ja que té raconets molt bonics i sobretot, en èpoques de Nadal hi ha mercats de Nadal molt bonics i a més tot és molt barat. A part d’això hi ha vols a Dinamarca, Noruega i Suècia molt barats tot i que l’estada allà resulta ser cara. El que més recomano jo és no parar mai ni un cap de setmana (a l’inci podeu descansar perquè també s’ha de descobrir Gdansk).
Contactenmateu1997@gmail.com

WROCLAW

Nom i CognomRaquel Gil
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Wroclaw (Polonia)
UniversitatUniversytet Wroclawski
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesFormulació magistral, Farmàcia assistencial, optatives i TFG per fer alla la Master Thesis (30credits)
Descripció de l’experiènciaAllotjament en residència (plaça proporcionada per la mateixa universitat) per 120€ al mes aprox. Habitacions dobles i compartint cuina i wc entre 2 habitacions (mini pisos de 4persones). Molt bon ambient i molts espanyols a la resi. En general tot molt més barat que a espanya. Crec que ja hi ha connexió directa desde l’aeroport de Girona, sino s’ha de volar a Cracovia i agafar bus (molts horaris i a unes 4h). Molt ambient universitari i molta festa (cada dia de la setmana a una discoteca diferent) i events i viatges organitzats per la ESN
Recomanacions extraEstà molt ben cominicada i es pot viatjar a moltes ciutats per molt bon preu.
Contacte658176019
Nom i CognomAlicia Salvador
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Wroclaw (Polonia)
UniversitatUniversytet Wroclawski
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre4t (1r semestre)
Assignatures convalidadesTFG Farmaco i toxicologia Optatives
Descripció de l’experiènciaLa universitat t’ofereix el seu propi allotjament: una residència que quan entres t’agafa la despressió de la teva vida però després es casa i no te’n vols anar. Fas familia. El preu en general és baratíssim, pensa que el canvi a moneda es 4zl a 1€. La resi costa 85€ al mes, menjar setmanal uns 20€ aprox, transport públic per 20€ els 4 mesos… La festa mooolt barata. La connexió amb Bcn és dolenta, ja que no hi ha vols directes, però si que hi ha escales de menys de dues hores. Al final el trajecte acaba sent d’unes 5-6h. Sino tambe pots anar fins a Katowice amb Flixbus (bitllet barat pero es un pal ja que son, fins l’aeroport, unes 5h de viatje). Sino també pots volar fins Cracovia. Les pràctiques es fan a la univeristat que esta a uns 40-50min de la uni, el trajecte no es fa llarg. Son pressencials i tot ho pactes amb el departament que hagis escollit. No fas cap exàmen. És una ciutat molt universitaria on hi ha molt Espanyol i Italià. Els locals freqüents per gent d’erasmus (X-Demon el dimecres, Antidotum els dijous) posan musica de reggeton així que et sents com a casa. La ESN monta moltes festes i events.
Recomanacions extraNo fa gaire fred encara que sigui Polonia. Només fa fred de veritat al Decembre i Gener. Llocs on si o si s’ha d’anar a menjar si vols plats tipics polacs: Konspira, Kociolec, Kurna Chata i Mloda. Després ja pots anar a descobrir llocs perque tots estan boníssims. No hagués dir mai que a Polonia es menjava tant bé i barat. Es poden fer molts viatges, amb Flix bus sobretot, ja que les connexions amb avió son una mica rares. Antidotum, Akademia i X-Demon son les tres discoteques típiques per sortir de festa. Sobretot veuen molts cerveza y es barata, ja que mig litre a la disco costa 5zl.
Contacte658324316

LUBLIN

Nom i CognomLaura Castrillo Campa
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Lublin ( Polonia )
UniversitatMedical University of Lublin
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesOptatives, R+I toxico, TFG
Descripció de l’experiènciaD’allotjaments hi ha residències amb habitacions individuals (Burzuj) s’acaben ràpid les places, de dos i de tres persones (Depot). El preu es molt assequible, desde 80€ fins 170€ (les habitacions compartides són més econòmiques que les individuals). Amb els diners de la beca aconsegueixes pagar l’allotjament i mig mes de menjar, ja que els preus a Polònia són més baixos. La moneda d’allà es zloty (1€ = 4.30PLN, però amb el coronavirus el valor ha pujat a 4,60). És una ciutat que està a 2h30 de Varsovia en autobús o tren. L’aeroport de Lublin té pocs vols directes de manera que la forma més econòmica de volar és anar al aeroport de Modlin (30-80€) i després agafar el Contbus (12,5€) fins a Lublin. Lublin és una ciutat petita, amb 4-5 discoteques on posen música de tot tipus, amb molts bars en els quals passar la tarda ja que tenen molts jocs i bona cervesa (0,5L=1,8€). És una ciutat universitària on la majoria de gent són estudiants d’arreu de Polònia, Ucraïna i molts Erasmus sobretot d’Espanya, Turquia, Itàlia i Sudàfrica, tot i que també n’hi ha d’Anglaterra, Rumania, entre d’altres. Jo vaig anar a fer la Master Thesis, de manera que amb la meva tutora, que va ser encantadora, vam acordar els horaris de laboratori i va anar tot genial. Tenia horaris molt flexibles i podia anar variant segons visites d’amics i familiars o viatjes agafats. Pel que se de gent que va fer assignatures de farmàcia, les classes eren en polac tot i que tenien un mentor que els ajudava a seguir la classe i materials en angles. Els examens o presentacions orals les feien apart en angles amb un tutor o professor de la assignatura. Ja he comentat que és una ciutat universitària, de manera que hi ha festes. Les discoteques solen tenir una sala de reggaeton on van els Erasmus, principalment, i una sala on posen música més comercial on sol haver-hi polacs i polaques. Hi ha unes 5 universitats diferents. Algunes com la Politeknica o la Marie Curie tenen ESN i fan més activitats que no pas la Medical. Tot i així pots apuntar-t’hi sense problemes.
Recomanacions extraViatjes: Kiev, Liev, Estocolm, Varsòvia, Cracòvia, Gdansk, Wroclaw, Zakopane, Viena, Praga, Budapest, Brusel•les, Oslo, Atenes, Riga, Vilna, Bergen, Oslo, Helsinki, Tallin, entre molts d’altres. Hi ha molts vols i bé de preu. El que s’ha de mirar és des d’on surten (Varsòvia Modlin, Varsòvia Chopin o Lublin) a part d’autobusos i trens, que tot i que és més pesat, és molt més econòmic, ja que amb la targeta d’estudiant de Polònia tens el 50% de descompte en transport públic. Plats típics: pierogi, sopa de pa, carn amb salsa i patates tipica, entre d’altres. Colma beguda la cervesa (piwo) Perła o Tyskie són molt típiques o el Soplica (vodka) tant el de sabors com el blanc. Local tips: saludar sempre en polac, els hi agrada que ho intentis tot i que nomes sigui hola (dzien dobre) o gràcies (dzienkuje). Moure’s en Bolt (cabify d’allà) és més barato que els taxis i més còmode. Allà per agafar un taxi l’has de trucar, Eco taxi també és més econòmic que el normal, ja que no pots parar-los pel carrer, només a les estacions.
Contacte

    Leave Your Comment Here