ITÀLIA

BOLONYA

Nom i CognomGala Dolz
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Bolonya (Itàlia)
UniversitatUniversità degli studi di Bologna
Any acadèmic2018-2019
Curs i semestre3r (1r i 2n semestre) – Doble grau
Assignatures convalidadesToxicologia, Farmàcia Clínica, Galènica 2, Micro 2, Anàlisis Clíniques i Legis
Descripció de l’experiènciaÉs difícil trobar allotjament ja que és una ciutat universitària i solen ser cars però no és impossible. La vida costa més o menys igual que aquí i hi ha molta festa i bon ambient. També s’ha d’estudiar però com no tenen parcials t’hi has de posar a tope només 2 mesos a l’any. Està molt ben comunicat amb Barcelona i en 1,5h ja hi ets a més també està molt ben comunicat amb els països veïns tant en bus com en avió així que et permet viatjar encara més. Els exàmens són orals. Jo no vaig demanar cap examen en anglès així que no sé si et donarien la possibilitat. Sí que és veritat que les profes de galènica et deixen examinar-te només d’una part del temari ja que hi ha coses que aquí es fan a Galènica 1.
Recomanacions extraJo recomanaria estar el màxim temps a la ciutat. Perdre’s pels seus carrers és màgic. Via del pratello per anar a prendre algo i menjar, giardini margherita per sortir de festa quan fa bo però també per passejar de dia. Anar a San Luca val molt la pena. La bella Napoli és una pizzeria molt coneguda, fan pizzes molt grans, bones i bé de preu.
Contacte@gala_dolz (Instagram)

PARMA

Nom i CognomFrancesc Cuixart
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Parma (italia)
UniversitatUniversita degli studi di parma
Any acadèmic2018-2019
Curs i semestre4t (2n Semestre)
Assignatures convalidadesToxico, rdi, farmaco 2 i optatives per alla fer italia, farmaceutica e tossicologia 1 i 2
Descripció de l’experiènciaBrutal q em parlin x wats
Recomanacions extraBirra i birra i cardar
Contacte681193799
@cuixart97 (Instagram)
Nom i CognomLaia Gispert Mora
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Parma (italia)
UniversitatUNIPR
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesOptatives i el TFG per fer allà una Master Thesis.
Descripció de l’experiència– Allotjament: la majoria d’estudiants estan en pis compartit. Preu puja uns 400 al mes amb tot inclòs. Mirar a Erasmusu per buscar companys i pisos.

– Transport: et mous en bus. La uni està en un campus fora la ciutat. Et pots fer una targeta de mobilitat que surt a uns 50€ per 6 mesos, viatges ilimitats.

-Menjar: pasta, pizza i piadines principalment. Preus depèn del restaurant O “osteria”.

-Festa: hi ha un parell de discos. Ho organitza la ESN. Si ets de sortir tindràs festa, si ets de copes, pubs i si prefereixes anar d’Erasmus per viatjar i conèixer sense gaire festa, també trobaràs gent.

-Connexió amb Barcelona: Vol Barcelona-Bolònia. Aerobus fins Bolònia (6€ aprox). Tren Bolònia-Parma amb trenitalia (7-8€).
També es pot volar fins Milà, però crec que l’altra és millor alternativa.

-Master thesis: jo vaig pencar de dilluns a divendres, normalment de 9:30 a 6. Tot depèn del tutor i laboratori. Vaig estar a la facultat de biotecnologia, al departament de genètica. Sent estudiant de farmàcia també accepten anar a la facultat de biotecnologia.
Al arribar oferten classes gratuïtes intensives d’italià durant setembre i principis d’octubre amb examen inclòs. I després pots continuar fent un curset extensiu d’italià gratuït. Però fent la màster thesis, per l’extensiu no disposes de compatibilitat amb l’horari.

-Activitats i festa: ESN, sobre tot al principi per conèixer gent. Després ja fas el teu grup i els teus viatges.
Recomanacions extraCinque Terre, la regió de la Umbria (Toldi, Castiglione del lago, Perugia), Bolònia, Milà, Florència, Pisa, San Marino (must), Ljubljana (amb flixbus).
Contacte626624043
@Laaiagispert (Instagram)

    Leave Your Comment Here