FINLÀNDIA

KUOPIO

Nom i CognomAnna Cesari
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Kuopio (Finlàndia)
UniversitatUniversity of Eastern Finland
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5è (1r semestre)
Assignatures convalidadesEm vaig convalidar optatives, farmacologia I+D i el TFG per fer allà una Master Thesis (un total de 24 crèdits)
Descripció de l’experiènciaVaig estar vivint en un pis compartit amb altres estudiants internacionals en una empresa anomenada Kuopas a un barri a 10 minuts de la universitat.

Els preus en general eren molt elevats, però hi havia molts descomptes per estudiants. Per exemple, el dinar de la uni valia 1,95€. El gimnàs valia 35€ per tot el semestre i totes les activitats. Les begudes solien ser molt elevades, una cervesa en un bar et podia costar de 6 a 8 euros. Per arribar a la ciutat de Kuopio era una mica complicat, perquè hi ha aeroport però només amb vols nacionals, així que des de Barcelona s’havia de volar fins a Helsinki i després decidir si agafar un altre avió fins a Kuopio, agafar un bus de 6 hores o un tren de 4 hores aproximadament. No vaig assistir a classes perquè vaig fer una Master Thesis, però al laboratori vaig tenir molt bon tracte, donant-me molta confiança des del primer dia. Molt recomanable, també per a tenir tracta amb altra gent d’intercanvi i amb gent local.

Hi havia ESN i estava molt bé, organitzaven moltes coses, dins de la grandaria de la ciutat i el què permetien les condicions meteorologiques.
Recomanacions extraJo vaig viatjar pel país i també als països del costat (Estònia, Rússia i Suècia) i ho recomano moltíssim. Em va encantar viatjar a Lapònia durant el nadal. Menjars típics no en vaig provar molts, però no pot faltar provar el ren, la cervesa finlandesa i el pastissets de canyella. També van molt sovint a la sauna, on s’hi estan una estona i després es banyen a un llac congelat que hi ha al costat. També 100% recomanable provar-ho i per suposat, tirar-se al llac, encara que costi.
Contacte608849141
annaces4ri@gmail.com
@annaces4ri (Instagram)