ÀUSTRIA

VIENA

Nom i CognomBernat Tenas
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Viena (Àustria)
UniversitatUniversitat de Viena (Univie)
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre4t (1r semestre)
Assignatures convalidadesOptatives de 5è + Optativa Obligatòria de Menció + TFG
Descripció de l’experiènciaAllotjament (una mica caos, ja al juliol estava tot molt agafat, la majoria de resis són molt cares, del pal 400€ com a “barat”. No recomanat agafar pis)
Preus:

TRANSPORT: Lo millor de Vienna és el tema transport, per només 75€ tens una “T-Jove” que et val per tot 1 semestre.

MENJAR: Venia avisat que era tot supercar i no és cert del tot, pots fer compra i no arruinar-te, apart pots aprofitar-te dels descomptes que fan als supers amb el menjar a punt de caducar.

FESTA: És una ciutat molt escollida a Espanya com a destí ERASMUS i saben que som de sortir molt. Hi ha festes de “LA CAÑA” un cop al mes on tens chupitos i chuches gratis i sortegen pernils i tot.

BEGUDES: Et sorpren com li donen al vi, sobretot a l’hivern i calent, que al final a tothom li acaba agradant. Tenen molta cultura de beure aigua amb gas, sobretot ojo quan vagis a comprar aigua al super, et confondràs segur. Tindràs les ressaques més grans de la teva vida.

Connexió amb BCN: La veritat que millor impossible, l’aeroport està com a 20km de la ciutat, tipo el Prat i Bcn i tens un tren directe sense parades intermèdies amb wifi, diaris, comoditat… que en 15 min et porta al centre. Els vols d’avió sempre amb Ryanair, amb la ESN tindràs descompte perquè barats tampoc són. Estudis: Tot depen una mica de la sort que tinguis. Jo vaig anar a fer el TFG perquè les assignatures són en alemany i tot i saber-lo no em vaig voler arriscar. La meva tutora de TFG sempre anava ocupada amb feina i em vaig haver de buscar força la vida però també està bé perquè et motiven a exposar en públic i perdre els nervis.

Social: Apunta’t òbviament a la ESN i segueix-los al Facebook per saber quins actes i viatges fan. Hi ha una esquiada un finde als Alps per 200€, és barat per tot el que t’inclou. Organitzen una festa dins un TRAM i es algo cara pero l’experiència està guay. Igualment, els espanyols solen acabar passant més temps a les seves resis muntant-se les seves festes, ja que ambient universitari almenys a la meva uni no havia com a tal. Al Gener fan com un ball de final de semestre del plan superformal amb música clàssica però és car i una mica soso, no val la pena si no t’interessa molt molt.
Recomanacions extraLo bo d’Àustria és que estàs al centre d’Europa, envoltat de païssos interessants on anar. Dins Àustria pots anar a les capitals (Salzburg, Linz, Graz, Tirol) i un poble molt maco que es diu Hallstatt. Viena es troba a només 1 hora de Bratislava (Eslovàquia) i a 2h de Brno (República Txeca) amb Flixbus (recomanadíssim) però també pots arribar-te a Croàcia, Eslovènia, Polònia o Hungria fàcilment.

El plat típic és el schnitzel, llom empanat i el serveixen amb llimona. Sempre que demanis un café te’l serviran amb un got d’aigua i els pastissos són supertípics. L’Estrella Damm d’allà és la Ottakringer i veuràs moltes botigues que donen a entendre que venen marihuana però no caiguis perquè venen la terapèutica que sí és legal i no té principi actiu psicotròpic.

Per tajar-la sense ressaca, aigua amb gas + vi.

MOLT IMPORTANT: Les 2 places que ens va tocar Viena d’Erasmus vam patir molts molts problemes en relació el tema del TFG i la firma del conveni: bàsicament vam haver d’insistir més del compte per la gestió i va haver molt de follón. Si tens interès en sol·licitar aquesta plaça i vols saber-ne més, sobretot contacta amb mi abans de decidir.
Contactebernat.tenas@gmail.com

GRAZ

Nom i CognomCristina Barella Salvador
Tipus d’ErasmusErasmus + ESTUDIS
Ciutat (País)Graz (Àustria)
UniversitatKarl-Franzens-Universität Graz (Uni Graz)
Any acadèmic2019-2020
Curs i semestre5e (1r semestre)
Assignatures convalidadesOptatives de 5è, TFG, Toxico i Farmaco en R+D+I per fer la Master Thesis
Descripció de l’experiència– Allotjament: recomanable residència abans que pis, la meva era de la OEAD, 400 euros/mes

-Transport: recomanable comprar una bici de segona mà i moure’s amb la bici, a l’hivern tiren sal al carril bici i no hi ha problema. Per anar des de Bcn fins allà cal volar a Vienna i a l’aeroport agafar un Flixbus a Graz (Girardigasse), que et deixa al centre de la ciutat.

-Si fas la Master Thesis es important posar-se en contacte amb l’advisor de Farmàcia abans d’anar-hi per triar departament.

-Vida Social: tots els dies de la setmana, recomanable però no imprescindible fer-se de la ESN. L’ambient erasmus a les resis es molt guay i val la pena conèixer algú local per què et presentin gent d’allà. L’alcohol i el tabac són més cars, molt recomanable la birra d’allà. No està prohibit beure al carrer.
Recomanacions extraMolt recomanable viatjar sempre que es pugui. Amb Flixbus pots anar fàcilment a Croàcia, Eslovènia, Eslovàquia, Itàlia o fins i tot Republica Txeca. El que no s’ha de deixar de fer és sobretot, visitar Àustria, anar al Tirol, fer excursions i anar a esquiar és un ‘must’. Molt fàcil llogar cotxe des de la Hauptbahnhof per anar-se’n de finde. Per menjar barato a Graz, anar als locals Bausatz, com l’Area 5 i al Nadal no perdre’s les fires que estan per tota la ciutat. Per últim, millors llocs per sortir: Kottulinsky i els locals d’Elisabetstrasse i les party rooms de les residències.
Contacte635777644
@crisbarella (Instagram)