Climate Action Webinar

Ahir gairebé seixanta estudiants de farmàcia de diferents països ens vam reunir virtualment per tractar el medi ambient posat que la producció de medicaments i els seus residus contaminen el planeta considerablement.

Per començar, Joao Guedes (IPSF Chairperson of the European Regional Office) va fer una introducció sobre la IPSF i va destacar el desenvolupament sostenible com a un dels seus principals objectius, en col·laboració amb les Nacions Unides.

Tot seguit, Ana Salcedo (cofundadora de ZeroWaste) va recordar que tots hem lluitar contra el canvi climàtic, ja que afecta tothom. Efectivament esdevé una responsabilitat comuna que requereix cooperació. Des de la seva experiencia, la conscienciació del nostre entorn i la participació en projectes ecologistes són algunes de les accions que ens va mostrar com a viables i efectives.

A continuació Diana Vidal (coordinadora de ZeroWaste Universitari i exmembre de l’AEF-UB ) va presentar els orígens, els objectius i els valors de ZeroWaste Univesitari. I va plantejar: “Aconseguirem salut sense aconseguir el mediambient?”.

Després Gonzalo Mestre (cofundador de SheedoPaper) va presentar SheedoPaper, una empresa que treballa amb paper sostenible com a primera matèria. Va explicar-nos que el fet de créixer envoltat de natura va contribuir a la creació del projecte, que a l’inici va ser difícil però que va tenir paciència i que actualment fa col·laboracions amb tot tipus d’empreses: Amazon, Sony, Bookin.com, Danone…

Per acabar, Hera Ali (IPSF Chairperson of Public Health) va subratllar l’impacte de les companyies farmacèutiques en el canvi climàtic i, en conseqüència, la importància per que prenguin mesures. De fet, per això la Unió Europa estableix normatives al sector farmacèutic.