Xerrada virtual del FIR

Avui a la tarda hem tingut la segona xerrada del curs 2019-2020 sobre el FIR per a qui es perdés la primera, la del primer semestre. És una de les xerrades periòdiques de l’AEF-UB degut a que, com l’examen FIR és anual, cada any som molts els estudiants interessats. Aquest cop ha estat via Instagram, ja que la facultat roman tancada com a mesura contra el Covid-19, i ha exposat Hèctor del Río (un coordinador de l’acadèmia FarmaFIR) amb Agustí Albalat Torres (Alumni de la nostra facultat que va aconseguir una plaça fa uns mesos).

D’una banda, ens han informat sobre la prova FIR: com és (tipus de preguntes, duració i ponderació) i com preparar-la (quan, com i recomanacions segons la seva experiència).

D’altra banda, ens han explicat què és el FIR en sí mateix: les diferents especialitats, la durada de la formació, els horaris de feina d’ells o de residents d’altres comunitats, la remuneració segons l’any de residència i les hores de guàrdia, les sortides professionals posteriors i els avantatges particulars d’aprendre a l’hospital.

Per finalitzar, han respost les preguntes de les més de dues-centes persones que érem presents en aquest “directe Instagram @AEFUB”.

 

FOTOS I VÍDEOS LA XERRADA DEL 1r SEMESTRE

“Felicidad, Ilusión y Responsabilidad”

“La mayor parte de nosotros suele elegir hospitalaria. Es verdad que suele elegir hospitalaria, pero también micro. Hay mucha gente que suele elegirla, micro, como que llama bastante, le gusta a mucha gente [···] En cuanto al examen, ¿cuántas horas de examen son? [···] ¿Cuál de las siguientes partes de la neurona es impermeable al agua: tubo proximal, asa descendente de Henle, asa ascendente de Henle o tubo colector? Y dices: haber la neurona tenía dendritas…”