Taller de Tècniques d’Estudi

La setmana abans d’acabar les classes del primer semestre i coincidint amb el començament del període d’exàmens finals va tenir lloc un taller de tècniques d’estudi.

L’activitat va ser organitzada per el SAE (Servei d’Atenció a l’Estudiant) a petició de l’associació, que vam decidir portar a la nostra facultat un taller de tècniques d’estudi perquè els exàmens finals estaven molt a prop i bastants alumnes ens havien expressat la necessitat d’aprendre més sobre el tema.

Durant el taller es van tractar temes molt diversos, des de la importància de conèixer els professors que imparteixen les assignatures i el coneixement dels mètodes d’avaluació, fins a com afrontar els exàmens sense posar-nos nervioses. També i molt important, vam aprendre a gestionar millor el temps de què disposem. Per exemple, en el cas de l’organització dels dies ens van repartir uns fulls amb calendaris i organitzadors que ens permetien gestionar el temps de manera dinàmica.

Cal esmentar que més aviat s’havia plantejat per a alumnes de primer i segon, ja que tenen menys experiència en estudis universitaris. Però, finalment, van acudir alumnes de tots els cursos, els quals van concloure que havia estat una formació interessant, enriquidora i útil en haver aprés tècniques d’estudi noves per aplicar en els pròxims exàmens.

 

Transcripció del vídeo:

«No es “tonteria”. Ens pot ajudar i, sobretot, en gent que pateixi més bloquejos i més ansietat en el moment. No és “tonteria”. Després, per tant, com a punt de partida de qualsevol estudi de qualsevol assignatura, primer tenir la informació suficient per preparar-nos  bé l’examen, tenir clar a on farem l’examen…»