Campanya d’ecologisme

La segona meitat de setembre del 2019 vam portar a terme una taula ecologista en recolzament a la present lluita contra el canvi climàtic ja que, com les possibles conseqüències d’aquest afectaran la salut de tots, es fa necessària la conscienciació i l’actuació des de tots el àmbits. A banda d’això, creiem que l’educació ambiental forma part de les competències que han de tenir els futurs farmacèutics assistencials en quant a educadors de la salut.

La campanya realitzada es basava en:

En primer lloc, s’havia de contestar una enquesta en la que proposàvem un seguit de mesures ecològiques a implantar a la nostra facultat amb el propòsit de conèixer la seva viabilitat com ara l’ús d’envasos reutilitzables, motiu per el qual oferíem cafè o té gratuït per a qui portés la seva ampolla o cantimplora. I, així, reduïem l’ús d’envasos d’un sol ús i promovíem els envasos reutilitzables.

En segon lloc, hi havia a disposició una caixa per deixar el material d’oficina gastat, com a recordatori de la responsabilitat que tenim sobre els residus que generem. També, en quant a la gestió de residus de medicaments, aprofitàvem per esmentar el punt SIGRE de les oficines de farmacia.

En darrer lloc, proporcionàvem informació sobre el canvi climàtic oralment i per mitjà de codis QR amb el propòsit de facilitar l’accés a la informació de webs d’organitzacions amb finalitats mediambientals, com ara Ecosia, Terracycle i Fridays for Future.

 

.