Campanya d’ecologisme

La segona meitat de setembre del 2019 vam portar a terme una taula ecologista en recolzament a la present lluita contra el canvi climàtic ja que, com les possibles conseqüències d’aquest afectaran la salut de tots, es fa necessària la conscienciació i l’actuació des de tots el àmbits. A banda d’això, creiem que l’educació ambiental forma part de les competències que han de tenir els futurs farmacèutics assistencials en quant a educadors de la salut.

La campanya realitzada es basava en:

En primer lloc, s’havia de contestar una enquesta que vam elaborar on proposàvem un seguit de mesures ecològiques a implantar a la nostra facultat amb el propòsit de conèixer la seva viabilitat, com és l’ús d’envasos reutilitzables, motiu per el qual oferíem cafè o té gratuït per a qui portés la seva ampolla o cantimplora, per tal d’evitar l’ús d’envasos d’un sol ús i llavors promoure els envasos reutilitzables.

En segon lloc, hi havia a disposició una caixa per deixar el material d’oficina gastat, com a exemple de la responsabilitat que hem de tenir dels nostres propis residus. També, en quant a la gestió de residus de medicaments, aprofitàvem per recordar l’existència del punt SIGRE a les oficines de farmàcia per tal de complir tal objectiu.

En darrer lloc, proporcionàvem informació sobre el canvi climàtic via oral i per mitjà de codis QR amb el propòsit de facilitar l’accés a la informació de webs d’organitzacions amb finalitats mediambientals, com ara Ecosia, Terracycle i Fridays for Future.

 

.

    Leave Your Comment Here