Xerrada d’Indústria i MSL (Medical Scientific Liasion)

El passat 24 d’abril de 2019, a la Facultat de Farmàcia, vam tenir l’oportunitat de conèixer una de les múltiples sortides que ofereix la nostra particular ‘Spartan Race’ que és farmàcia. La gran majoria de nosaltres no coneixem l’activitat professional d’un MSL o Medical Science Liason.
L’MSL Iván Fernández ens va oferir una ponència sobre aquesta professió.
Us en fem un breu resum per si no vau poder assistir a la xerrada!
El treball dels Medical Scientific Liasion consisteix a informar sobre un medicament que tracta una patologia específica. Abans, aquesta feina la duien a terme persones formades en màrqueting i publicitat, entre d’altres.
No obstant, ara les empreses s’han adonat que, per captar l’atenció dels Key Opinion Leaders (KOLs, els professionals en una determinada matèria i de la qual són líders en opinió) i altres metges referents, són necessàries persones que els puguin resoldre els dubtes que succita el producte. Algú amb qui matenir una relació d’igual a igual quant a coneixements fisiopatològics. I qui millor que el farmacèutic!
Per optar a ser MSL, generalment, es requereix un màster en indústria o un doctorat en ciències de la salut. Aquest treball recull també una vessant social i emprendedora, a més de capacitat d’organització, ja que s’ha de viatjar molt. Cada MSL fa visites periòdiques a les eminències mèdiques d’un ampli espai territorial. Aquestes visites es van reduint conforme augmenta la confiança amb el metge.
A més, haver excercit com a MSL permet també dedicar-se a ser Medical Advisor o MSLs Manager a la companyia, així com treballar als departaments de Marketing o Acces.
Com a conclusió la xerrada va resultar molt interessant i ens va apropar a un sector de la farmàcia poc conegut pels estudiants. Esperem que aquesta lectura us hagi servit per plantejar-vos una nova possibilitat de futur. Si teniu preguntes, estarem encantades de resoldre-les!