SEP

Students Exchange Program

Amb aquest programa d’intercanvi, tindràs l’oportunitat d’aprendre com és el sector farmacèutic a altres països, alhora que coneixes estudiants de farmàcia d’arreu del món!

 El SEP és un programa d’intercanvi internacional d’estudiants que proposa l’IPSF (International Pharmaceutical Students’ Federation). Durant l’intercanvi, els participants poden compartir i desenvolupar coneixement i habilitats farmacèutiques. A més, també representa una gran oportunitat per conèixer noves cultures, gastronomies, llengües i fer noves amistats. En global, és una experiència única i enriquidora que afavorirà el creixement personal de l’estudiant.

A la Pàgina Web d’IPSF es poden consultar tots els països amb associacions participants, així com información sobre l’associació i la valoració d’anteriors participants.

 

SEP AMB L’AEF-UB

L’AEF-UB compta amb participació directa i cada any selecciona a 20 persones de la facultat per a què puguin anar a fer pràctiques arreu del món tant en farmàcia comunitària com a un hospital, indústria,…

Per a poder enviar-los a l’estranger, a Barcelona s’acullen 15 estudiants internacionals d’entre totes les sol·licituds que arriben i se’ls busquen practiques a recerca a la universitat o a farmàcies comunitàries. Allà fan pràctiques i aprenen la manera de treballar del país, a més de practicar l’anglès.

També se’ls busca l’allotjament i se’ls organitzen activitats i sortides tant culturals com d’oci. Això inclou tours pel centre, excursions a pobles de Catalunya, visites a laboratoris…

L’AEF-UB és les associacions amb millor valoració de tot el món, amb una puntuació de 81,6%.

 

INFORMACIÓ PELS INCOMINGS

–       Requisits per aplicar: cal saber parlar anglès. L’espanyol és un extra a tenir en compte, així com el català. No hi ha altres requeriments

–       Quan: durant el mes de juliol

–       Número de places: 15

–       Procés de selecció: es basa en el CV i la carta de motivació

–       Àrees disponibles: farmàcia comunitària i recerca a la facultat

–       Allotjament: els estudiants compartiran apartaments o, si ho prefereixen, poden buscar un altre allotjament. Cal tenir en compte que Barcelona és força cara, uns 450 euros/mes.

–       Permís de treball i Visa: per fer practiques en recerca, la Facultat de Farmàcia ha de firmar un acord de col·laboració acadèmica. A més l’estudiant haurà de contractar una assegurança mèdica.

Per contractar l’assegurança, responsabilitat civil  i l’assegurança de Repatriació es pot anar a la Web http://www.assistance-etudiants.com/en/page/globe. També es recomana que els estudiants portin la Tarjeta Juvenil Europea (European Youth Card), sobre la qual es poden informar a https://www.eyca.org/

 

INFORMACIÓ PELS OUTGOINGS

–       Requisits per aplicar: cal saber parlar anglès.

–       Quan: es pot fer durant l’hivern o durant l’estiu, però habitualment es du a terme entre maig i setembre. Pot durar des de 2 setmanes fins a 3 mesos, amb un mínim de 40 hores de feina.

–       Número de places: 20

–       Procés de selecció: es basa en el CV, la motivació i el resultat de l’examen en anglès

–       Àrees disponibles:

o  Farmàcia comunitària

o  Farmàcia hospitalària

o  Farmàcia clínica

o  Majorista farmacèutic

o  Indústria farmacèutica

o  Recerca a la universitat

o  Agències de salut privades o del Govern

–       Allotjament: els amfitrions, addicionalment, poden proporcionar habitació, vol i/o diners per ajudar a l’aplicant.

    Leave Your Comment Here