Taula Rodona Biotech: descobreix l’emprenedoria i les start-ups

Va consistir en una Taula Rodona composta per 5 professionals del sector on el tema principal a parlar va ser l’ecosistema Biotech, en concret, l’emprenedoria, la inversió i la transferència tecnològica. L’objectiu era fer arribar als alumnes altres possibles sortides professionals alternatives on el sector en qüestió està experimentant un creixement extraordinari i que, de ben segur, tindrà un gran impacte en el futur.
Els ponents van ser:

• Alex Casta – CEO a UPF Ventures. És PhD de Biologia Molecular per Columbia University de Nova York, llicenciat en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona.
• Alfons Nonell – CEO i fundador de Mind The Bye, companyia bioinformàtica que treballa amb Intel·ligència Artificial i Big Data pel desenvolupament de millors fàrmacs.
• Daniel Olivier – Director de CapitalCell, la primera plataforma a nivell europeu que es dedica al crowdfunding en el món de les ciències de la salut.
• Jesús Purroy – Fundador d’Àvida Biotech, Start-Up dedicada al desenvolupament d’antivirals d’ampli espectre per a la prevenció de malalties infeccioses desateses, com el Dengue i el Zica.
• Marc Ramis – Co-fundador i CEO de Senolytic Therapeutics, llicenciat en Química per la Universitat Ramon Llull.

L’esdeveniment va ser tot un èxit. Van acudir quasi 50 estudiants, del grau de farmàcia i altres disciplines de les ciències de la salut, i fins i tot, estudiants de màster. Els ponents van actuar amb una naturalitat impressionant, proporcionant un clima de serenitat i proximitat amb els estudiants. Es va seguir el guió com s’esperava i també van sorgir qüestions oportunes que van donar peu a diferents debats. Va ser una taula rodona molt amena. Al acabar, tots vam gaudir d’un pica-pica i vam poder compartir les nostres inquietuds amb els ponents.